zoekmachine_4_kids.html
 

PERSBERICHT

Amsterdam, 20 oktober 2008

Oyani lanceert zoekmachine voor kinderen powered by Google

Amsterdam, 20 oktober 2008 - Er is een nieuwe zoekmachine voor kinderen op de markt. Oyani.nl maakt als enige gebruik van de search engine van Google en is de eerste echte professionele zoekmachine voor kinderen in Nederland zonder commercieel belang. Initiatiefnemer Remco Vroom "Ik heb de zoekmachine opgezet zodat kinderen vrij het web kunnen afstruinen naar informatie op websites die bedoeld zijn voor kinderen." Zoekmachine Oyani.nl is geen commercieel initiatief daarom zullen er ook geen betaalde advertenties te zien zijn in de zoekresultaten.

Oyani heeft de eerste maand al meer dan 600 mensen geteld die spontaan meerdere malen Oyani.nl hebben gebruikt om te zoeken. Vroom: "Via de website ontvangen wij heel veel leuke reacties van kinderen en dat vind ik natuurlijk te gek. En omdat kinderen van 12 jaar en zelfs jonger nou eenmaal ook met hun mobieltje op het web surfen hebben wij er direct voor gezorgd dat Oyani.nl ook daar bereikbaar is."

"Oyani.nl maakt gebruik van de search engine van Google en heeft daarmee veruit de meest geavanceerde techniek in huis gehaald. Er zijn in Nederland al een paar initiatieven, sommigen zien er goed uit maar zijn vaak technisch gezien heel amateuristisch. Kids hou je niet voor de gek. Die zijn al web 3.0, dus je moet ze ook iets echt goeds bieden." aldus Vroom.

Op verzoek zal Oyani.nl ook te plaatsen zijn op websites van anderen. Vooraf zal worden bekeken of de website echt bedoeld is voor kinderen. Als dat het geval is dan wordt de code om de zoekmachine te plaatsen gratis verstrekt.

Kijk voor de eerste echte zoekmachine voor kinderen op:

www.oyani.nl

Contact informatie:

Remco Vroom

tel: 020 7717998

email: info@oyani.nl

PERSBERICHT


Amsterdam, 6 oktober 2008


Oyáni.nl zoekmachine 4 kids experimenteert met Twitter


Amsterdam, 6 oktober 2009 – Oyani.nl zoekmachine 4 kids onderzoekt de mogelijkheden voor kids op het internet. Initiatiefnemer Remco Vroom heeft na een jaar na de lancering van oyani.nl heel veel positieve reacties gekregen van kinderen, ouders en ook scholen die maar al te graag de zoekmachine willen gebruiken op de computers in school.


Vroom: “Eigenlijk hebben we de zoekmachine, die op de techniek van Google draait, het afgelopen jaar alleen maar inhoudelijk verbeterd en niet gekeken naar hoe we meer kinderen erop attent konden maken dat deze website er voor hen is. Verrassend is dat we zonder promotie inmiddels zo’n 500 vaste bezoekers hebben die maandelijks meer dan 4 keer terug komen om via oyani.nl te zoeken. Het afgelopen jaar zijn wij ook steeds meer in gesprek geraakt met kids over wat zij nou eigenlijk willen. Dat heeft ons weer geïnspireerd om na te denken over nieuwe toepassingen. Zo experimenteren wij momenteel met zoeken op Twitter. Maar dat staat nog echt in de kinderschoenen.”


Oyani.nl verwacht binnenkort een aantal nieuwe toepassingen te lanceren. Maar voordat het zover is moet er nog heel wat getest worden…


Meekijken in het lab van Oyani.nl? Dat kan via: www.oyani.nl/zoeklab.html


Contact informatie:

Remco Vroom

tel: 020 7717998

email: info@oyani.nl